Чи потрібний килимок на кухню?

image

Багато хто вважає, що килимок на кухню не потрібний. І на перший погляд це судження може здатися вірним. На кухні ми постійно готуємо їжу, їмо. Це неминуче веде до того, що пара, жир та інші залишки осідають на поверхнях. Тому класичні килими для такого приміщення точно не підходять. Наприклад, вовняні моделі хоч і виглядатимуть дорого і вишукано, але складний догляд за ними перекреслить усі переваги. Крім того, такий килим на кухню ризикує швидко втратити свою привабливість.

Однак більшість дизайнерів сходяться в тому, що підлогове покриття в такому приміщенні все ж таки не завадить. Це пояснюється як естетичними, так і практичними потребами. Якщо в необхідності використання килимів для зали сумнівів не виникає, то на кухні не всі підстилають. І зовсім дарма, адже такий елемент дозволяє надати інтер'єру певної родзинки. Це особливо важливо, якщо у приміщенні давно не було помітних змін. Тепер не доведеться робити серйозні витрати, щоб досягти якісних перетворень, які, напевно, будуть позитивно оцінені вами та близькими людьми.

Головні переваги килимків

килимок на кухню

Купивши та постеливши килимок на кухню, ви можете зонувати простір. Завдяки цьому в приміщенні вдасться створити більш комфортну та приємну обстановку. Воно в цілому виглядатиме стильніше. Щоправда, такого результату вдасться досягти, тільки якщо правильно вибирати:

  1. Форму виробу. Зазвичай килимок для кухні не повинен бути надто великим. Немає необхідності, щоб він покривав весь простір у приміщенні. Як і доріжки, він може бути компактним та невеликим. Зазвичай це довгі та довгасті моделі.
  2. Розмір. Попередньо потрібно виміряти всі параметри, щоб покриття для підлоги ідеально співвідносилося із загальною площею кухні. Це дозволить створити атмосферу затишку та комфорту.
  3. Розташування. Важливо розмістити його таким чином, щоб килимок допомагав зонувати приміщення або виконував інші функції, які ви покладаєте на нього.

На щастя, зараз в асортименті Rubinhome представлені десятки моделей від найкращих виробників із Туреччини та інших країн. Завдяки цьому кожен покупець може підібрати покриття для підлоги, яке порадує як зовнішньою привабливістю, так і практичністю, довговічністю.

Інші особливості вибору

Купуючи килимок на кухню, важливо розуміти його розташування. Наприклад, якщо ви збираєтеся постелити його під стіл, то загальна площа покриття для підлоги повинна бути більше на 50-60 см. Завдяки цьому вдасться вибрати виріб, який покриє всю поверхню.

Крім того, у процес вибору обов'язково потрібно враховувати:

  1. Загальний стиль покриття для підлоги. Він не повинен контрастувати із оформленням кухні. Наприклад, якщо приміщення оформлене в стилі хай-тек, то доповнювати його килимком, виконаним у східних традиціях, недоречно. Поєднання зовнішніх особливостей - запорука того, що килимки виглядатимуть вдало і доречно. Так, якщо на покриття для підлоги є орнамент, то він повинен поєднуватися з тими елементами декору, які є на кухні.
  2. Матеріал виготовлення. Від натуральних краще відмовитись. Шерсть чи шовк недоречні на кухні. У них залишатиметься багато пилу, бруду. Такі вироби, хоч і виглядають дуже стильно, але догляд за ними буде проблематичним. Крім того, є ризик, що вони скоро втратить свою привабливість. Тому така інвестиція не буде вдалою. Краще вибрати моделі, виготовлені з синтетичних матеріалів. Килимок на кухню, виготовлений з них, прослужить більш тривалий термін. Крім того, ціна такого виробу зазвичай помітно нижча.
  3. Додаткові характеристики. Наприклад, стійкість до вологи. Це дозволить продовжити термін експлуатації такого предмета інтер'єру.

Обов'язково враховуйте такі критерії, і ви зможете придбати відповідну модель. У продажу легко знайти турецькі покриття для підлоги, які, з одного боку, допоможуть перетворити зовнішній вигляд приміщення, з іншого, прослужать довго.

Навіщо потрібен килимок на кухні?

килимок на кухню

Мабуть, основна функція, заради якої купують цей елемент декору, - це зовнішнє перетворення вигляду приміщення. Якщо постелити килимок на кухню, то обстановка на ній відразу виявиться затишнішою, комфортнішою. Крім того, перевагами якісних виробів є:

  1. Спрощення прибирання приміщення. Якщо впритул розмістити килимок до столу або духовки, то не доведеться постійно мити підлогу. Достатньо лише струснути його, щоб позбавитися всіх крихт і різних забруднень.
  2. Комфортні відчуття для ніг. Якщо придбати моделі, що амортизують, то вони матимуть розслаблюючу дію. Як результат, навіть якщо ви довго стоїте біля плити, ви не будете швидко втомлюватися. Це дозволить насолоджуватися приготуванням страв довше та зберігати бадьорість.
  3. Зонування кімнати. Постеливши килим для кухні, ви можете позначити межі приміщення. Також краще зрозуміти, де саме відбувається приготування їжі. Достатньо лише розмістити невеликий аксесуар, і приміщення помітно зміниться.

Зараз у продажу є вироби різної форми та кольору. Загалом килимок на кухню може бути практично будь-якого відтінку. Головне, щоб він співвідносився із загальною концепцією приміщення. Досить непогано виглядатимуть і різнокольорові моделі. Тому обов'язково купуйте їх, і ви зможете надати приміщенню родзинку. Навіть виріб невеликої форми дозволить здійснити помітні візуальні перетворення.

Де можна придбати килимок на кухню?

Шукаєте якісний та стильний килимок на кухню? Тоді обов'язково зверніть увагу на моделі представлені в асортименті нашого інтернет-магазину. Їхня кількість постійно збільшується. Завдяки цьому кожен покупець може знайти собі щось потрібне.

У продажу є вироби, які радують не лише своєю практичністю, але й ідеальним зовнішнім виглядом. В наявності як класичні мінімалістичні варіанти оформлення, так і строкаті, яскраві. Вони допоможуть надати кухні незвичайного вигляду, який не залишить нікого байдужим.

Вивчити асортимент пропозицій можна в режимі онлайн. У продажу є класичні килими для спальні, залу та інших приміщень. Зазвичай вони виготовлені з натуральних матеріалів. Це відбивається на їх характеристиках та вартості. Для кухні потрібні зовсім інші моделі, які радували б своєю практичністю, довговічністю, стійкістю до зовнішнього впливу.

Зараз на сайті легко знайти такі моделі. Замовити килимок на кухню можна в режимі он-лайн. Зробити це реально у будь-який зручний час. На спеціальній сторінці легко вивчити характеристики кожної моделі, визначити її особливості. На підставі цього буде простіше ухвалити рішення щодо доцільності покупки. Також представлені відгуки інших покупців. Вони допоможуть краще розібратися у всіх перевагах.

Не бійтеся придбати потрібні вироби, адже вони прослужать довго та порадують своїми характеристиками. Наприклад, практичністю, стійкістю до зовнішнього впливу. Це запорука цілісності виробу.

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.