Догляд за килимом

image

Догляд за килимами: як зберегти улюблений виріб ідеальним

Усього одна деталь у будинку може або значно покращити та прикрасити інтер'єр, або зіпсувати навіть найстильніший дизайн, і це – килим. Подібна ситуація можлива не лише тоді, коли виріб невдало підібраний. Навіть якщо ви вибрали стильне та гармонійне рішення, то зіпсувати загальну картинку вже незабаром може неохайний або зіпсований вигляд, до якого привів неправильний догляд за килимом.

Будь-який дизайнер підтвердить: найкрасивіший інтер'єр – навіть не той, у якому все оформлено за вищим розрядом, рукою майстра, а де завжди чисто, затишно та свіжо. Саме тому, якщо ви вирішили придбати нове текстильне покриття для підлоги, варто дізнатися всі тонкощі догляду за ним. Це допоможе надовго зберегти виріб у найкращій початковій якості, і як результат – значно продовжить термін його служби.КИЛИМ MAGNIFIQUE MQ48O

Загальні поради щодо догляду за килимовимпокриттям

Купівля килимів – це фактично завершальний етап оновлення простору. Після цього вам потрібно лише підтримувати їх чистоту та зовнішній вигляд, час від часу виконуючи нескладні, але ефективні процедури та дії. Багато хто не розуміє, чому правильний догляд за килимом такий важливий. На це є кілька значних причин:

  1. Він запобігає передчасному старінню та зношуванню полотна, адже регулярні чищення допомагають позбутися багатьох згубних факторів.
  2. Допомагає мінімізувати ризик появи шкідливих мікробів, пилових кліщів та інших можливих неприємних та небезпечних для здоров'я мешканців мікроорганізмів .
  3. Гарантує збереження приємної і свіжої атмосфери в будинку, оскільки пил і сміття, що скупчилося в ворсі, не затримуються, тому не доставляють незручностей.

Догляд за килимами, безперечно, повинен відповідати типу виробів та виконуватися з урахуванням рекомендацій виробників. Саме тому турецькі вироби можуть вимагати іншого підходу, ніж, наприклад, іранські. Немає єдиного правила регулярності очищення килимів та доріжок, все залежить від ступеню їх забруднення. Але рекомендується проводити вологе чищення не рідше, ніж одного разу на 2-3 тижні, а сухе - кожні 5-7 днів. Також важливо враховувати склад полотна та довжину ворсу, особливо в плані вибору засобів для чищення і способу чищення.

Легкі плями сміливо можна виводити самостійно, попередньо придбавши до арсеналу відповідний розчин. Що стосується проблемних забруднень - плям, що важко виводяться або старих слідів використання, що в'їлися, то догляд за килимом краще довірити професіоналам і викликати досвідчену клінінгову компанію додому.

Які засоби та пристрої підходять для чищення килимів?

Якщо ви бажаєте справлятися з побутовими клопотами самостійно, то варто знати, наявність яких засобів і пристроїв передбачає ефективний догляд за килимом. До них відносяться щітки, спеціальні губки та ганчірки, спреї, порошки та рідини для регулярного використання, а також окремі хімічні суміші для виведення плям. Якісні засоби не мають у своєму складі шкідливих для здоров'я компонентів та ароматів, а також не видають різкого та стійкого запаху. А пристрої для чищення повинні бути виконані з надійних (бажано натуральних) матеріалів, забезпечуючи ефективний і дбайливий догляд за килимом.

Варто також знати загальні рекомендації щодо того, як доглядати за килимом, застосовуючи відповідні засоби та аксесуари:

  • підбирати засіб та інвентар відповідно до рекомендацій для їх використання на етикетках;
  • брати зазначену на упаковках кількість розчину чи порошку;
  • враховувати необхідність ополіскування після застосування певного типу засобів;
  • дотримуватися порад виробника щодо сушіння виробів після чищення.

Всі ці незначні, але важливі моменти допоможуть не пошкодити ворс і не зіпсувати колір виробу, дозволивши залишатися колишнім тривалий час.КИЛИМ OCEAN OC00L

Як правильно видаляти плями?

Якщо ваш улюблений текстильний виріб постраждав від попадання на нього певного забруднювача, варто реагувати на ситуацію. Плями від їжі, напоїв, косметики потрібно видаляти одразу (відповідним засобом або звичайними підручними матеріалами). Спеціальний розчин може допомогти, але потрібно бути уважним, щоб не перестаратися з дозуванням та концентрацією. Бруд краще залишити ненадовго, дозволити йому засохнути, а потім вичісати щіткою і змити залишки чистою водою.

Якщо плями мають агресивніший характер (жир, фарба, кров), то домашній догляд за килимом може не принести бажаного результату і навіть нашкодити. У цьому випадку килими та доріжки варто відправляти у хімчистку. Тому при покупці важливо зберегти бирку, чек або скрін з сайту, щоб надати працівникам сервісу якомога більше інформації для підбору найефективнішого та найбезпечнішого варіанту.

Де купити якісні килими в Україні?

Якщо ви не врахували з попереднім текстильним виробом всіх тонкощів, які передбачає догляд за килимом, і настав час оновити інтер'єр, то найкраще місце для придбання килима – інтернет магазин Rubinhome! Тут представлений величезний вибір найвишуканіших, комфортних та красивих килимів на будь-який смак. Усі вони виконані з висококласних матеріалів та відповідають стандартам безпеки та якості, а виробниками є провідні світові компанії.

Вражає також різноманітність позицій: це не тільки велика кількість моделей, а й можливість вибирати форму і колір практично кожного товару.

Щоб було легко визначитися, кожна позиція на сайті має кілька якісних фото з різних ракурсів. Також в описі є детальна інформація про можливі колірні рішення виробу, висоту ворсу, розміри, склад полотна, виробника і навіть про його стилістичну приналежність. При необхідності менеджери магазину нададуть професійну консультацію, а покупка на суму понад 3000 грн гарантовано прибуде до вас кур'єрською доставкою додому безкоштовно. Залишається лише вибрати, купити, дочекатися! І, звичайно, застосовувати всі тонкощі, щодо правильного догляду за килимом, насолоджуючись красою та комфортом довгі роки!

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.