Килим на балконі та специфіка облаштування лоджії

image

Балкони та лоджії – особливі місця у будинку. Їх можна облаштувати краще за інші кімнати, зробивши ремонт і утепливши. А ще важливо постелити теплий килим на лоджію під ноги та насолоджуватися комфортом. Нема чого захаращувати балкон "корисними" речами ... На лоджії приємно просто відпочивати, проводити весело час або отримувати користь для розуму, наприклад облаштувавши там робоче місце - свій кабінет або бібліотеку.

Ремонт на балконі – з чого почати

Насамперед потрібно визначитися, що ви хочете бачити на балконі. Можливо, ви все життя мріяли доглядати квіти в оранжереї або усамітнюватися в затишній бібліотеці з видом на природні ландшафти. Або вам хотілося мати свій міні-офіс із комп'ютером та столом. Використовуйте необмежену фантазію і балкон заграє новими фарбами.

балкон-1

Етапи проведення робіт:

  • чорновий ремонт;
  • утеплення та скління;
  • ремонт стелі;
  • облицювання стін, розетки, освітлення;
  • ремонт підлоги та укладання лінолеуму;
  • розміщення доріжки на підлогу або килим, штор та інші декоративні елементи.

Що стосується вибору та купівлі покриття на підлогу, до цього етапу потрібно підходити відповідально. Від його вибору залежить, наскільки ефективно ви використовуватимете кімнату і які відчуття від дотику до підлоги отримаєте.

Як вибрати килим для балкона

Перед тим як килим на балкон купити, вивчіть властивості матеріалів та наші поради щодо підбору килимка на підлогу для лоджії.

Синтетичні матеріали легші за вагою, дешевші за вартістю і погано гріють. Натуральна вовна, шовк та бамбук – пряжа рослинного та тваринного походження. Ці матеріали є натуральними. Вони справді гріють, до того ж ізолюють приміщення від зайвих звуків. Натуральні волокна добре пропускають через себе вологу, але також швидко і віддають її, тобто відрізняються добрим вологообміном та повітрообміном.

Якщо хочете заощадити та плануєте скромний ремонт на балконі, вибирайте килим з віскози або акрилу, ці матеріали не змінюються і добре тримають форму. Крім того, вони добре очищаються від пилу.

Килим на балкон, ковролін чи килимова доріжка?

Ковролін стелиться на всій поверхні підлоги. Якщо плануєте ставити меблі на балконі, немає необхідності в покупці. Інша справа - килим для балкона . Він мобільний, його легше постелити або прибрати у разі потреби. Переносний виріб виглядає красивіше і тепліше, ніж палас. Тому є сенс постелити килим на балкон з ворсом чи лоджію, залишаючи до 20 см простору біля стін.

Якщо хочете придбати доріжку, то балкон для неї ідеально підійде, оскільки за своїм розміром приміщення досить вузьке. Замовити килимову доріжку краще в магазині якісних покриття для підлоги.

Утеплення балкона - стеле килим

Якщо ви подбали про вікна, ізолювали балкон від протягів, зробили опалення, але на підлозі у вас лінолеум або плитка цього мало. Особливо, якщо плануєте використовувати додаткову кімнату на власний розсуд. Часто здоров'я всього організму залежить від того, чи ваші ноги зігріті. А зігріти їх зможе теплий пухнастий килим на балкон.

 

Види килимів за технологією виробництва:

  • килими ручного виготовлення – тчуть майстри з натуральних волокон;
  • килими машинного виробництва – роблять на верстатах переважно із синтетичних аналогів.

Часто на фабриках використовують змішані технології, що підвищує зносостійкість килимового покриття.

Килим на балкон рекомендуємо покласти натуральний або з додаванням синтетики. Властивості такого виробу – хороший теплообмін та звукоізоляція, а також естетичність. Форма килима підійде прямокутна.

Килими для будинку можуть мати довгий ворс , короткий і середній, чим він більше, тим більше тепла віддає і тим приємніше занурюватися в нього. Якщо облаштовувати балкон, то економити на покритті килима немає сенсу, особливо якщо на балконі викладена плитка. Опалення часто не вирішує проблему холодної підлоги, але можна позбавитися проблеми, просто поклавши килим на балкон . Він збереже тепло у приміщенні.

Балкон-2

Переваги килимів іранського та турецького виробництва

Інтернет-магазин килимів пропонує солідний вибір доріжок та килимків для балконів та лоджій. Тут знайдеться килим на балкон під будь-які запити: з високим ворсом і середнім, з яскравим візерунком або однотоннішим, фактурнішим або гладкішим. У продажу представлені коротковорсові вироби. Останні легше піддаються чищенню та не вимагають особливого догляду.

Що стосується кольорів, переважають природні кольори , натуральна палітра. Хоча килим на балкон підійде і яскравому кольорі, і з наявністю малюнка.

Пропонуємо розглянути продукцію різних фактур, з різними орнаментами . Відмінність турецьких та іранських килимів від виробів інших виробників у їх неповторному візерунку, переплетенні ниток. Витіюватий малюнок можна назвати справжнім витвором мистецтва. Милуватися ним можна вічно.

У разі правильної експлуатації килимового покриття надійного виробника, постелений килим на балкон зберігатиме свої властивості, а колір не померкне з часом. Якісні турецькі килими служать у будинку до 50 років, радуючи своїх власників. Такі вироби не стоншуються, як китайські паласи, не вигоряють на сонці. Про це свідчать відгуки постійних покупців.

Крім того, виробники випускають універсальні килими, якими можна покрити не лише підлогу. Турецькі килими на балкон прикрашають і стіни кімнат, тим більше, що зараз це знову в моді. Ви можете підтримати цей тренд.

Якісний килим на балкон із шовку або вовни додасть оригінальності та додасть затишку вашій лоджії. А ще зігріє холодними зимовими вечорами та допоможе продуктивно використати час.

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.