Килим у скандинавському стилі

image

Килим у скандинавському стилі

Класичні килими – прикраса приміщень, що використовується протягом століть. Більшість моделей раніше виготовлялися на Сході: у Туреччині, Ірані. Вони і зараз користуються популярністю завдяки яскравому та строкатому вигляду, гарному орнаменту .

Згодом мода та вимоги аудиторії змінилися. Масивні та строкаті килими вже у минулому. Вони не поєднувалися з багатьма сучасними стилями оформлення інтер'єру. Проте килим у скандинавському стилі допомагає вирішити таку проблему. Такі полотна зараз стають все більш популярними.

Скандинавія – суворий регіон, тому тут цінують практичність та простоту. Саме це підкупило цінителів мінімалізму по всьому світу. Цей стиль передбачає жорстких правил до форми, розмірам. Головне, що поєднує різні моделі, – простота стилю та лаконічність виконання. Тому килим у скандинавському стилі гармонійно поєднуватиметься з різними елементами інтер'єру.

Особливості моделей у скандинавському стилі

Східні килими нерідко стають центральним елементом приміщення. Масивні та строкаті, вони привертають до себе увагу. А ось скандинавський килимок у передпокій чи іншу кімнату стелити можна сміливо. Він простий і не строкатий. Моделі зазвичай лаконічні та добре поєднуються з іншими предметами.

Нерідко у продажу можна знайти однотонні килими. Однак також періодичні виробники додають на них невеликі візерунки, щоб урізноманітнити зовнішній вигляд виробів. Зазвичай мінімалістичний дизайн. Наприклад, популярні невеликі геометричні візерунки: лінії, смуги, клітки, ромбики. Вони виглядають лаконічно, але роблять ту чи іншу модель відомою.

Skandiv-kulum

Скандинавський стиль – це поєднання вінтажу та сучасності. Особливу роль грає колір, фактура. Нерідко виробники випускають моделі, виконані у білому відтінку. Вони допомагають зробити кімнату візуально просторішою. Також такий відтінок допоможе замаскувати нестиковки. Тільки зазвичай білі килимки доповнюються яскравими вставками.

Серед інших популярних відтінків, які використовують виробники:

  • зелений;
  • блакитний;
  • сірий.

Не варто переживати, килим у скандинавському стилі не буде бруднитися. Виробники застосовують спеціальні просочення. Завдяки цьому виробу не страшний бруд.

Раніше в Скандинавії килими клали ворсом униз. Це допомагало зберегти тепло. Сучасні моделі зазвичай випускаються з коротким ворсом або без нього.

Переваги вибору килимів у скандинавському стилі

Зараз килим у скандинавському стилі купити хочуть все більше поціновувачів простоти та стильного оформлення приміщень. Для моделей характерні стримані відтінки. Це дозволяє наповнити приміщення затишком та гармонією.

Якщо виділяти головні переваги такого варіанту оформлення, то не можна пройти повз:

  1. Універсальність. Килим у скандинавському стилі вдало поєднуватиметься з багатьма іншими предметами в приміщенні. Особливо чудово він виглядає з однотонними шафами, тумбочками. Гармонійне поєднання кольорів дозволить створити в кімнаті єдину композицію.
  2. практичності. Зазвичай для виробництва моделей використовуються натуральні та синтетичні матеріали. Навіть машинне виробництво не відбивається на якості виробів. Вони практичні, стійкі до зовнішнього впливу.
  3. Стильний декор. Багато моделей доступні невеликі візерунки, прикраси. Часто вони посилають до скандинавської природи. Це виглядає стильно та незвично. Найголовніше – вдається урізноманітнити зовнішній вигляд виробу.
  4. Легкість у плані догляду. Більшість моделей є досить компактними. Їх легко скласти, на них не так скупчується сміття. Тому килим у скандинавському стилі стане оптимальним вибором для поціновувачів краси та тих, хто не бажає витрачати багато часу на догляд за виробом.

Такий варіант оформлення відмінно підійде тим, хто хоче позбутися інтер'єру зайвих деталей. Мінімалістичний, стриманий стиль килимів приваблює і власників офісних установ. У них такі полотна також виглядатимуть гармонійно.

Матеріали виробництва та особливості догляду

Найчастіше для виробництва килимів використовується бавовна. Завдяки цьому вдається одержати натуральні екологічні моделі. Додавання синтетики дозволяє зробити килимки більш довговічними та стійкими до зовнішнього впливу.

Зазвичай килим скандинавський стиль – це лаконічність та відсутність перевантаженості. Простий дизайн робить модель актуальною на довгі роки. Лаконічність не виходить із моди, тому покупка такого елементу інтер'єру себе виправдає. Килим у скандинавському стилі повною мірою співвідноситься з поняттям "Хюгге". Він стане ідеальним вибором для тих, хто цінує комфорт та звертає увагу на дрібниці.

Щоб постійно насолоджуватись ідеальним станом килима, слід періодично його прибирати. Більшість моделей також підходять для того, щоб віддати їх у хімчистку. Килими самостійно можна пилососити, підмітати.

Якщо на них утворюватимуться плями або інші сліди, слід використовувати побутову хімію. Тільки застосовувати слід щадні засоби. Важливо, щоб вони не вплинули на якість та структуру матеріалу. Чищення щіткою або пилососом слід проводити в щадному режимі. Також проводити її потрібно з виворітного боку. Тільки так килими для дому та офісу збережуть свій первісний вигляд, привабливість.

Де можна придбати килими у скандинавському стилі?

Якісні та перевірені моделі покупці завжди знайдуть у інтернет-магазині Rubin Home. Тут у продажу легко знайти доріжки на підлогу , килим у скандинавському стилі та багато іншого. Для пошуку товарів на сайті магазину можна використати спеціальні фільтри.

Skandiv-kulum-2

Достатньо лише клікнути на модель, що сподобалася, щоб дізнатися більше про технологію її виробництва, вивчити характеристики, відгуки покупців. Це дозволить визначитися із потрібним елементом інтер'єру.

Наразі інтернет-магазин килимів пропонує великий набір моделей. Головні переваги купівлі виробів саме тут:

  1. Мінімальні ціни Килимок у скандинавському стилі можна купити недорого. Він обійдеться дешевше, ніж перська, турецька. Втім, на остаточну вартість насамперед впливає розмір.
  2. Можливість користуватися доставкою.
  3. Наявність безлічі моделей. Вони різняться за формою, кольором, щільністю, матеріалом виробництва, декором. Завдяки такому розмаїттю кожен зможе знайти для себе потрібний виріб.

Таким чином, килим у скандинавському стилі стане чудовим доповненням для будь-якого інтер'єру. Вибирайте модель потрібного кольору і вона дозволить створити в приміщенні комфортну обстановку. Додатковою перевагою є доступна вартість багатьох виробів.

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.