Килими із орнаментом – стильна прикраса інтер'єру

image

Дивовижні візерунки східних килимів можна розглядати годинами. Вони ваблять загадковим переплетенням ліній та химерними фігурами, містять символи, що мають сакральний зміст. У культурі східних країн килими не просто декоративними елементами. Вони вкладався глибокий сенс і навіть ціла філософія.

Килим із орнаментом – це не просто прикраса інтер'єру. Кожен виріб є чи не твором мистецтва. І розбиратися в орнаментах просто необхідно, оскільки це допоможе зрозуміти цінність килима, дізнатися про історію, культуру та традиції окремого народу. У сучасному килимарстві присутні ті ж візерунки та символи, що й сотні років тому. Кожен символ у дизайні має своє значення, яке важливо розуміти, щоб вибрати відповідний виріб.

Uzor-2

Якими бувають візерунки та орнаменти

Незалежно від країни, де витканий килим з орнаментом, візерунки можна розділити на три групи:

  • рослини;
  • тварини;
  • геометрії.

Найбільш популярними є рослинні елементи: дерева, квіти, плоди, вази. Дерева символізують родючість, плоди гранату – добробут та прибуток. Зображення вази з квітами уособлює піднесену любов і вірність. Часом на полотнах можна помітити символи, які можуть на перший погляд сприйматися негативно: колючий реп'ях або стручки пекучого перцю. Але це обереги, які допоможуть від будь-яких бід.

Тварини та птахи також часто зображуються на килимах і мають такі значення:

  • дракон – щастя та удача;
  • орел - влада та сила;
  • лев – сила та міць;
  • півень – відродження;
  • павич – сонце та розкіш;
  • верблюд - витривалість, прагнення мети;
  • метелик – ніжність, щастя;
  • міфічні птахи – безсмертя;
  • пегас – мудрість та велич.

Є й змішані техніки, у яких певні елементи з'являються лише у центральному полі, інші – у бордюрі. Можуть бути частиною орнаменту чи самостійними малюнками. Деякі елементи килима з орнаментом не несуть смислового навантаження і є лише прикрасою.

Типи килимових візерунків

Розглянемо найпоширеніші елементи килима зі східним орнаментом :

  1. Медальйон: може бути круглим або овальним. Розташовується він у самому центрі. Є композицією з безлічі дрібних елементів. Найчастіше асоціюється із диском сонця. Характерний переважно для китайських виробів. Але Іранські килими також містять цей символ.
  2. Авшан: малюнок, що повторюється, з елементами рослинного світу на килимі.
  3. Хешті: візерунок, виконаний у шаховому порядку. Килим складається з квадратів, у кожному з яких є символічний малюнок.
  4. Гомбад: схожий за композицією з медальйоном, але має більш гострі форми.
  5. Міхраб: ніша мечеті. Є самостійним асиметричним малюнком, зазвичай доповненим рослинними візерунками. Турецькі килими мають такий тип візерунка.

А зараз розглянемо, навіщо у будинку килим жителям Сходу.

Функції орнаментів килимів

Всі зображення на килимових полотнах виконують різні функції:

  • амулети та обереги;
  • талісмани на удачу;
  • на виконання бажання;
  • несуть у будинок достаток та добробут;
  • зміцнюючі сімейні стосунки у парі.

Вміння зрозуміти та прочитати символи на килимі з орнаментом – запорука правильного вибору виробу, який ви плануєте розмістити у своїй хаті, у тій чи іншій кімнаті. Хтось лише відмахнеться, а хтось надає цьому великого значення.

 

Як вибрати килим з орнаментом

Ви вирішили оновити простір і додати до нього нових акцентів, можливо, купівля килима зі східним орнаментом стане найкращим вирішенням питання. Фахівці дають кілька порад, як вибрати та купити підходящий виріб для вашого інтер'єру:

  • якщо вибір стоїть між маленьким та великим килимом з орнаментом, вибирайте великий розмір: він зробить кімнату просторішою;
  • не бійтеся експериментувати з орнаментом килима, щоб створити живий, привабливий простір, який відобразить вашу індивідуальність;
  • також важливу роль відіграє колір: соковиті відтінки доповнять приміщення у простих базових кольорах;
  • яскраві принти краще розміщувати на нейтральному фоні: ідеально, коли один великий орнамент домінує, інші, дрібніші – доповнюють його;
  • в одній кімнаті краще поєднувати не більше ніж 3-4 орнаменти;
  • визначтеся з матеріалом, натуральним він буде або синтетичним, це може бути вовна, бавовна, акрил, поліестер, тенсел, модал, евкаліптовий і бамбуковий шовк;
  • уточніть, як правильно доглядати обрану модель.

І запам'ятайте, елегантний килим – не завжди дорого, є цілком доступні, красиві, екологічні варіанти для будь-якого простору!

Uzor-1

Де придбати килим з орнаментом

Ви шукайте килим, орнамент якого привертатиме увагу і радуватиме око, тоді рекомендуємо звернутися до магазину Rubinhome . На сайті в електронному каталозі представлений великий вибір моделей різних кольорів та розмірів. Якість цих виробів незмінно висока, а ціна нижча, ніж в інших виробників.

Також ми регулярно пропонуємо акції та вигідні пропозиції. Відгуки наших клієнтів підтверджують це день у день. Кожна одиниця товару доповнена докладним описом та якісними фото, завдяки чому вибір займає менше часу. Магазин працює з перевіреними постачальниками, пропонуючи своїм покупцям лише стильні килими з орнаментом . Можна придбати однотонні або строкаті моделі з довгим або коротким ворсом .

Вибирайте відповідний виріб, оформлюйте замовлення на сайті або по телефону, з'ясовуйте у консультантів будь-які незрозумілі моменти та оплачуйте свою покупку зручним способом. Кур'єрська доставка по місту та пересилання "Новою поштою" в інші регіони України оплачується за тарифами, актуальними на день замовлення. Килим з орнаментом – річ, яка помітно змінить ваш інтер'єр. З нами ви заповните свій будинок стильними якісними виробами, які служать роками та незмінно приносять радість вам та вашим гостям! З нами килим вашої мрії вже завтра прикрасить ваш простір.

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.