Овальний килим – неповторний елемент вашого інтер'єру

image

Хочете урізноманітнити інтер'єр? Відмінним вибором стане овальний килим. Зазвичай його використовують, щоб створити в приміщенні атмосферу затишку, релаксу та інтимності. Завдяки своїй незвичайній формі він виглядає більш ніжно та стильно. Такі килимки можна постелити у різних кімнатах:

  • спальні;
  • дитячої;
  • читальному залі;
  • вітальні.

Дизайнери радять купувати невеликі моделі, які зможуть підкреслити стиль, красу та мінімалізм. Не варто боятися експериментів. Якщо овальний килим контрастує зі статтю або основним відтінком, що переважає в інтер'єрі, то це може лише підкреслити ваш смак.

Такий предмет може стати центральним в інтер'єрі. Потрібно лише грамотно його розмістити, а також заздалегідь вибрати відповідну модель. В інтернет-магазині Rubinhome легко знайти турецькі та іранські килими від топових виробників. Вони потішать своєю якістю, практичністю, довговічністю. Тому їхнє придбання – раціональна інвестиція. В інтернет-магазині представлений величезний асортимент моделей, серед яких нескладно підібрати потрібні.

Різновиди овальних килимів

Овальний килим

Один із головних критеріїв вибору такого предмета інтер'єру – матеріал, з якого він встановлений. Загалом килими можна поділити на штучні та натуральні. До перших відноситься віскоза, поліпропілен, поліамід. Натуральні це шовк, бавовна, шерсть.

Дизайнери рекомендують вибирати овальний килим із пухнастим ворсом. Він виглядає незвичайніше. Крім того, такі моделі допомагають із зонуванням кімнати.

Що стосується матеріалів, то чудовим вибором стануть вовняні моделі. Такі килими вирізняються міцністю, практичністю, довговічністю. Вони теплі та приємні на дотик. Крім того, відрізняються тривалим терміном експлуатації, що може досягати 50 років. Якщо говорити про недоліки матеріалу, то їх два – це більш висока вартість порівняно з іншими моделями, а також ретельний догляд. Альтернативою стане килим овальний, виготовлений із синтетичних матеріалів. Виглядати може також цілком стильно. При цьому такі моделі коштують значно нижче і догляд за ними здійснювати набагато простіше.

Якщо у вас в будинку є тварини, то вдалим вибором стане виріб із поліпропілену. Він буде практичним, зносостійким. Також такі килими рекомендується купувати тим, хто має маленьких дітей. Предмет інтер'єру не затиратиметься і надовго збереже свою привабливість. У продажу легко знайти моделі з поліпропілену, виконані в різних стилях: від класики до абстрактних малюнків на них.

Щодо зовнішнього оформлення, то більшість моделей лаконічні. На них якщо і є візерунок, то мінімальний. Однак часом він допомагає додати предмету інтер'єру "родзинку". Для спальні рекомендується вибирати стримані варіанти. Наприклад, килим, виконаний у приглушених відтінках. В зал можна підібрати яскраві вироби. Однак від моделей із великим візерунком краще відмовитися. Вони привертатимуть до себе надмірну увагу.

Головні переваги овальних килимів

Популярність таких виробів легко пояснити. Овальний килим має безліч очевидних переваг. Наприклад:

  1. Візуально збільшує кімнату, робить її просторішою. Тому такий предмет інтер'єру стане вдалим вибором для оформлення невеликих приміщень. Завдяки одному лише килиму можна візуально його розширити.
  2. Надає інтер'єру затишку, спокою, гармонії. Виробники найчастіше використовують приглушені кольори, завдяки чому інтер'єр виглядатиме стильніше, затишніше і спокійніше.
  3. Незвичайний вигляд. Форма, з одного боку, класична та зрозуміла, а з іншого – виглядає далеко не так банально, як квадрат чи прямокутник. Тому овальний килим точно зможе додати "родзинку" у ваш інтер'єр.

Якщо ви хочете поекспериментувати, вибір таких виробів стане раціональним рішенням. Вони, як і доріжки, безпосередньо впливають на загальне сприйняття приміщення.

Головні правила вибору

Овальний килим

Вибір багато в чому залежить від двох факторів: ваших естетичних уподобань, а також особливостей квартири. Наприклад, овальний килим для вітальні чи спальні має бути світлим. При цьому потрібно вибрати модель, догляд за якою надалі б не став для вас проблемою.

Якщо цінуєте в інтер'єрі елегантність та мінімалізм, тоді зверніть увагу на однотонні моделі. Вони прості, лаконічні, допоможуть урізноманітнити інтер'єр приміщення. Зазвичай вироби все ж таки прикрашені невеликими візерунками. Такими можуть бути:

  • лінії;
  • невеликий орнамент;
  • зірочки чи інші невеликі візерунки.

Також не варто забувати про подальший догляд. Наприклад, довговорсні моделі виглядають дуже стильно і дорого. Однак вони вимагають ретельного догляду. Тому їх краще не розміщувати у передпокої або на кухні, де зазвичай накопичується багато бруду та жиру. Для таких приміщень оптимальним вибором стане модель із коротким ворсом. Вона також виглядатиме стильно і при цьому в плані догляду виявиться набагато простішою.

Щодо матеріалів, то синтетичний овальний килим приваблює багатьох покупців доступною вартістю. Так, він менш практичний, зате простіший у плані догляду. Крім того, навіть придбання нового не стане ударом у ваш бюджет.

Де купити якісні та перевірені моделі?

Хочете урізноманітнити свій інтер'єр і додати до нього нотки чогось незвичайного? Тоді обов'язково вибирайте топові моделі у нашому інтернет-магазині. Вони доступні у різних розмірах, кольорах, елементах оформлення. У продажу є сучасні моделі, так і перевірена класика.

Якісні килими допоможуть надати приміщенню принципово іншого вигляду. Вони зроблять кімнату більш затишною і стануть її головною "родзинкою". Якщо ви хочете поекспериментувати з інтер'єром, то килим - це найбільш оптимальний варіант для цього, плюс він обійдеться зовсім недорого. Оцінити всі переваги тепер легко на власному прикладі.

В інтернет-магазині можна вивчити каталог доступних пропозицій, вибрати найбільш підходящі, замовити їх. Це можливо в будь-який час, сайт працює постійно. Для зручного пошуку використовуйте фільтри.

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.