Перські килими

image

Перські килими

Перські килими – вироби, про які ходять легенди. Вперше вони з'явилися понад 2500 років тому і з того часу не втрачають своєї популярності. У Середньовіччі вони були символом багатства, достатку.

Перський килим поширений і поза Ірану. Технологія його виробництва добре відома і передається майстрами з покоління до покоління. Багато хто вважає, що справжні перські килими – це лише ті, що ткалися вручну. Однак технології не стоять на місці сучасні моделі виробляються швидше, не поступаючись якістю виробам, створеним майстрами.

Особливості перських килимів

Головна особливості перських моделей – їхній зовнішній вигляд. В оформленні домінують тварини та рослинні мотиви. Також перські килими нерідко дуже контрастні, строкаті. Вони стануть справжньою окрасою будь-якого приміщення завдяки своєму незвичайному вигляду.

Особливу увагу звертають покупці на малюнок. Один з його різновидів – келедаст. Визначити такий килим можна безпомилково за наявності шестикутника у його центрі. Ще один варіант обробки – сіней. Саме такі килими є найконтрастнішими.

Головні різновиди виробів

На зовнішній вигляд моделей може впливати місцевість, де вони були вироблені. Найбільш популярними різновидами вважаються:

Pers-kulumok

  1. Тебріз. Це вовняні полотна, які славляться яскравим орнаментом . Для килимів тебриз характерна наявність червоних та синіх відтінків. В оформленні можна нерідко зустріти традиційні перські мотиви.
  2. Ісфахан. Такі перські килими характеризуються більш дрібними та складними елементами. Ще одна особливість – короткий ворс, тому ці моделі стануть вдалим вибором для невеликих приміщень.
  3. Кум. Для цих моделей характерне застосування у процесі виробництва шовкового ворсу . За рахунок нього килими виходять м'які, приємні на дотик. Вони виглядають дуже дорого, тому стануть окрасою практично для будь-якого приміщення.
  4. Наїн. Для виробництва застосовується бавовна. Модель славиться незвичайними відтінками. Нерідко такі перські килими виконані у поєднанні кольору слонової кістки та блакитного.
  5. Габі. Даний тип килимів виробляють у селах. Головна особливість моделей – двостороннє плетіння. За рахунок цього вони особливо практичні та довговічні. Такі вироби мають величезну популярність серед покупців.

Килим перський не має конкретної форми . Моделі можуть бути круглі, овальні, квадратні, прямокутні. Тому вони відмінно підійдуть для різних приміщень.

Матеріал виробництва

Іранські килими найчастіше виробляють із вовни вівці чи верблюда. Такі матеріали перевірені століттями, тому у їхній надійності та практичності сумніватися не доводиться. Вовняні вироби виходять дуже щільними, м'якими. Тому моделі приємні для дотику. Вироби теплі, тому особливо раціонально їх стелити у кімнатах, спальні.

Щоб перські килими вийшли яскравими та насиченими, використовують натуральні компоненти. Як барвники виступають соки трав і овочів, рослин. Щоб колір зберігся якнайдовше, застосовується лимонна кислота.

Також у продажу легко знайти гобеленові моделі. Вони стануть справжньою окрасою для просторих приміщень, наприклад, для зали. Зараз інтернет-магазин килимів готовий порадувати покупців значним каталогом пропозицій. Завдяки цьому будь-який клієнт може знайти модель в залежності від особливостей того чи іншого приміщення.

Специфіка обробки

Багато покупців, вибираючи перські килими, звертають увагу на оздоблення. І це невипадково, адже колірній композиції приділяється пильна увага. Традиційні східні полотна вдало поєднують ніжні та теплі відтінки. Нерідко загальна картина доповнена квітами, незвичайними візерунками, абстрактними композиціями.

Однак найчастіше на полотнах можна побачити орнамент. Традиційні перські символи будуть гармонійно переплетені між собою. На килимах можна побачити різні медальйони, рослини, тварини.

Також у багатьох моделях є червоний "бордюр". Така частина килима нерідко виділена за рахунок яскравіших і насиченіших композицій.

Якщо покупець шукає сміливіші варіанти оформлення, можна звернути увагу на моделі Кум. У них використовуються більш незвичайні відтінки:

  • коричневий;
  • бірюзовий;
  • зелений.

За рахунок цього виробу виглядають дорого та стильно. Однак на перський килим ціна залежить насамперед від його розмірів. Також впливають технології виробництва, якість матеріалів.

Де купити якісні перські килими?

Якісні та перевірені моделі покупці знайдуть в інтернет-магазині Rubin Home. Тут представлено десять виробів, причому асортимент регулярно збільшується. Щоб вибрати відповідну позицію з каталогу, використовуйте спеціальні фільтри. Наприклад, можна встановити бажаний розмір , колір, форму та інші характеристики.

Перські килими тут представлені у великій кількості. Натиснувши на сторінку тієї чи іншої моделі, можна дізнатися більше про її особливості, вивчити відгуки інших клієнтів інтернет-магазину. Якщо виділяти головні переваги купівлі якісних килимів, то не можна пройти повз:

Pers-kulumok-2

  1. Мінімальні ціни на весь асортимент пропозицій. Плюс часто діють знижки, проводять акції. Вони дозволять купити перський килим за зниженою вартістю.
  2. Можливості користуватися доставкою. Перевезення виконується швидко, коштуватиме недорого.
  3. Наявність безлічі варіантів оформлення. Кожен може знайти килими для дому , офісу та інших приміщень. У продажу є як "стримані", так і строкаті моделі.

Тому купуйте перські килими вже сьогодні, щоб прикрасити ними потрібне приміщення, створити комфортну атмосферу.

Поширені запитання

Чим славляться перські килими?

Перськи килими – це моделі (переважно) ручної роботи, які відомі за рахунок певного плетіння. Для їх виробництва використовують натуральну шерсть, тому готові вироби виходять практичними та довговічними. Вони яскраві та барвисті. Застосування традиційних перських мотивів у оформленні дозволяє створити незвичайний вигляд полотен.

Як доглядати за перськими килимами?

Щоб полотна максимально довго зберігали ідеальний зовнішній вигляд, намагайтеся швидко забирати з них усі забруднення. Пилососити їх потрібно з обох боків. Для прибирання слід використовувати побутову хімію, що щадить. Це запорука, що ворс збереже свої характеристики. Не рекомендується застосовувати жорсткі щітки. Рухи потрібно виконати у напрямку ворсу. На поверхні не можна розміщувати меблі з гострими ніжками. Вона може призвести до швидкої деформації виробу. Пам'ятаючи про такі прості правила, вдасться зберегти ідеальний вигляд класичного перського килима.

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.