Тренди Килимів 2022

image

Тренди килимів: що популярно у 2022

Килим – незамінний атрибут для створення затишку та комфорту в будинку. Але також це важлива деталь інтер'єру, без якої будь-який дизайн буде незавершеним. Багато хто погодиться, що популярні килими часто дуже складно грамотно та гармонійно вписати в стилістику кімнати. Через це від них або взагалі відмовляються або вибирають щось максимально нейтральне.КИЛИМ SATEN 0744A

Благо, тренди килимів 2022 року ідеально адаптовані під довгострокові тенденції в дизайнерських рішеннях. До того ж вибрати та купити якісні текстильні вироби стало ще простіше, адже зробити це можна онлайн.

Свіжі пропозиції у світі підлогового текстилю

Аналізуючи тренди килимів 2022 року, можна зробити висновок на користь мінімалізму. Це стосується як кольорів, так і варіантів поєднання виробів в інтер'єрі. Дизайнери, які задають напрями в цій сфері, пропонують варіації від тьмяних, "важких" відтінків та їх поєднань у тонких полотнах до ніжних нейтральних тонів у довговорсових виробах.

Які стилістичні рішення передбачають тренди килимів 2022 року, крім мінімалізму? Серед найактуальніших можна знайти:

  • неокласику, що передбачає сучасну стилізацію квіткових класичних орнаментів (спокійна гама, симетричні пропорції, преміальні природні матеріали);
  • еко стиль, який лобіює використання натуральних плетінь та текстур, приглушені “реалістичні” колірні рішення та простоту;
  • еклектику, що пропонує текстиль з ефектом під старовину (з потертостями, подряпинами), цікавою геометрією та абстрактними візерунками.

Що стосується колірних рішень, то в 2022 р. актуальні монохромні варіанти, а також яскраві акценти, навіть якщо це поєднується в одній речі. Неважливо, вироби яких виробників ви віддасте перевагу: турецькі, іранські чи інші популярні, головне завдання – створити гармонійну загальну картинку з максимальним комфортом використання.

Класика: зважити всі “за” та “проти”

Якщо тренди килимів 2022 не підходять під ваші стилістичні уподобання або не зможуть вписатися в інтер'єр, варто звернути увагу на безсмертну класику. Варто відзначити, що вона не обов'язково повинна бути помпезною і незграбною , як багато хто може подумати, згадавши вироби 90-х.

Особливостями сучасних класичних килимів є короткий ворс (або його відсутність), гармонійний колір, що не викликає, більш тонкі і продумані візерунки.

Враховуючи все це, класичний килим:

  • додасть приміщенню затишок;
  • стане головною композиційною складовою для зонування простору;
  • вигідно розбавить монотонний мінімалістичний інтер'єр;
  • успішно виділить певну меблеву групу;
  • стане родзинкою в оформленні.

До того ж тренди килимів 2022 року поступово повертаються до варіантів текстилю, адаптуючи їх під сучасність. Завдяки зміщенню акцентів знову актуальними стали етнічні мотиви із яскравими та контрастними вкрапленнями. Квітковий принт тепер може асоціюватися не з несмаком, а з бездоганним почуттям стилю, адже зараз у продажу так багато вдалих пропозицій.КИЛИМ AMBIENTE AB21C

Поради щодо вибору ідеального килима

Хочете кардинально змінити оформлення кімнати або змінити акценти з мінімальними витратами часу і коштів? Оновлення текстилю вирішить будь-яке завдання! Але крім необхідності розібратися в модних тенденціях, важливо також дізнатися, як вписати тренди килимів 2022 у дизайн кожного з основних приміщень будинку:

  • у зал добре підійдуть варіанти із синтетичних волокон із невисоким ворсом із колекцій із мінімалистичними геометричними візерунками або імітацією мармурових текстур а також класичні квіткові мотиви;
  • у вітальню варто підібрати м'який довговорсний килим нейтрального відтінку ( однотон ), який гармоніював би з обробкою вікна та декоративними елементами;
  • у спальню підходять як нейтральні, так і акцентні вироби, головна умова – бездоганний комфорт та м'якість;
  • в дитячу можна купувати кілька варіантів підлогового текстилю: м'який класичний килимок в тон штор і покривала і цікавий (практичніший) яскравий предмет для ігрової або навчальної зони;
  • у ванній при виборі килимка варто відштовхуватися від того, наскільки активний її дизайн: якщо він спокійний, можна дати волю фантазії у кольоровому та стилістичному рішенні, а якщо є багато яскравих акцентів – потрібно купити однотон .

Як бачимо, тренди килимів 2022 можна сміливо поєднувати із класичними варіантами навіть в одному приміщенні.

Також варто пам'ятати, що в кожному будинку затишок та комфорт можуть додати не тільки килими , а й стильні доріжки . Вони також можуть бути виконані у сучасній та класичній стилістиці, тому добре поєднуються з покриттям в інших кімнатах.

Місце для покупки якісного та стильного текстилю для дому

Якими б не були тренди килимів 2022 року, вибір таких виробів завжди залежить від переваг клієнтів та особливостей приміщення. Тому потрібно не лише орієнтуватися у модних тенденціях, а також знати критерії вибору та враховувати усі поради. У зв'язку з цим важливим питанням залишається знайти місце, де представлено широкий асортимент якісних товарів. В Україні таким є інтернет-магазин Rubinhome, який завоював довіру покупців бездоганними пропозиціями від провідних світових виробників.

Зручний формат онлайн-покупок також припав до душі багатьом охочим оновити інтер'єр: це швидко, легко та максимально зручно. На сайті представлено фото. Так можна наочно побачити, як виглядатиме товар в інтер'єрі (завдяки спеціальним програмам чи простому порівнянню), чого не пропонує покупка на ринку або в будь-якому іншому місці офлайн.

Кожна позиція має детальний опис за всіма важливими критеріями. Крім того, менеджери регулярно на зв'язку та готові допомогти в будь-якому питанні. Онлайн-шопінг навіть у такій справі як придбання килима обов'язково виявиться оптимальним варіантом. Переконайтеся, вибравши Rubinhome !

 

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.