Вибір натурального килима

image

Декор у вигляді якісного килима перетворить будь-яку кімнату, привнісши до неї затишок та спокій або зігравши на контрасті кольорів. У вітальні часто збираються гості, проводять сімейні застілля та свята, грають діти, а спальня – царство тиші. Тому й вимоги до виробу для підлоги зовсім різні. І нехай мода змінюється, а натуральні килими часом зникають з нашого побуту, рекомендуємо обов'язково купити килим натуральний . Як його вибрати, зараз і розповімо.

Види килимів для дому

натурал-килим-1

Всі килими на підлогу без винятку діляться на різновиди:

  • технології виробництва - машинна або ручна (вручну тчуть тільки з натуральної пряжі);
  • матеріалу – натуральні волокна, змішані чи штучні;
  • структурі ворсу – від безворсових паласів до килимів із довгим ворсом;
  • розміру килимових виробів;
  • формі.

Розглянемо натуральні килими та синтетичні, враховуючи кожен пункт окремо.

Килими на підлогу для дому – вибір матеріалів та фактури

У продажу безліч форм і кольорів, фактур та виробників килимів. Як не розгубитися в асортименті килимових виробів? Зробивши акцент на якісні натуральні матеріали, ви не помилитеся. Чим міцніше і довговічніше матеріали, тим якісніший сам килим.

Види килимових матеріалів:

  • природні та тваринного походження ( натуральні килими ) - вовна, бавовна, шовк, шкіра тварини, бамбук та ін;
  • синтетичні – поліпропілен, полістирол, віскоза, поліестер, акрил, нейлон;
  • змішані технології, наприклад, основа із синтетичних волокон, а ворс натуральний.

У магазині RUBIN home представлені килимові покриття закордонних виробників. Майстри тчуть їх із якісної пряжі різних типів. Часом на роботу йде понад півроку, особливо якщо виготовляють повністю натуральні килими або килимки з домішкою синтетики. Зносостійкість, теплові та шумоподавлюючі властивості цих килимів перевірена часом та відгуками покупців. А вартість натуральних та виконаних у змішаній технології килимів відповідає якості.

Вибираємо натуральні килими на підлогу за формою та розмір у

Килими бувають різних розмірів та кольорів . Овальний килим можна вигідно розташувати в кімнаті та зонувати простір, виділивши таким чином район біля столу. Або постелити великий овал по периметру вітальні, коридору, кухні. Головне правило, щоб вона не доходила до стін приміщення.

Непогано виглядає килим натуральний із прямими кутами, а також фантазійна форма виробу. Але слід пам'ятати, що такий тип паласа відволікатиме погляд від загального дизайну приміщення і перетягуватиме увагу на себе.

Якщо необхідно візуально відокремити ігровий куточок від зони чаювання, можна покласти туди натуральні килими однакових розмірів та форм. Килимами різних розмірів, навпаки ви підкреслите цілісність приміщення. Можна виділити місце біля підніжжя крісел, а біля дивана постелити килимову доріжку.

Зверніть увагу, що натуральні килими повинні бути в одній кольоровій гамі, інакше вийде несмак.

Вибір модних килимів: структура ворсу

натурал-килим-2

Деякі люди ставляться до килимів, як до дрібного елемента декору, який не потребує уважного вибору. Проте статистика каже протилежне – постеливши килим на підлогу у вітальні чи іншій кімнаті, ви вирішуєте одразу три завдання:

  • зонуєте та освіжіть приміщення;
  • зробите його унікальним та неповторним;
  • утепліть підлогу, зменшіть шум, що виходить від нижніх поверхів;
  • створіть затишок та комфорт у своєму будинку;
  • полегшіть прибирання, оскільки Натуральні килими притягують пил, а чистити їх легко.

Щоб килими з натуральних матеріалів стали модними акцентами вашого декору та добре вписалися у стиль кімнат, важливо підібрати їх за структурою та довжиною ворсу. Фактура у ворсу буває трьох типів:

  • Петельна – у коротковорсових килимів.
  • Розрізна – у довговорсових.
  • Змішана – використовується для надання рельєфу.

Для зали та коридору відповідними вважаються натуральні килими з коротким та середнім ворсом, доглядати їх легше. Але якщо вам у пріоритеті м'якість, і ви часто граєте на підлозі з дітьми, вибирайте ворс близько 15 мм. У ванну підійде натуральний килим невеликого розміру з вологовідштовхувальним просоченням. Для спальні – пухнастий.

Поради щодо вибору килима

У вітальню, спальню, ванну або кухню вибирайте килим, виходячи з розмірів кімнати та освітлення. Темні та яскраві кольори звужують і зменшують простір, світлі та холодні, навпаки, збільшують.

Бежеві та сірі тони – це класика, що підходить під будь-який ремонт та стиль, вибираючи такі килими , ви потрапите «в яблучко».

Вітальня та коридор – приміщення, що часто відвідуються, тому можна придивитися до строкатого принту, дрібного або великого орнаменту на поверхні, якщо це доречно за стилем кімнати. Спальня – спокійна, тут доречно постелити килим із довгим ворсом, виконаним у змішаній техніці або з розрізною структурою ворсу. На балконі або лоджії доречна будь-яка фактура, а натуральний чи ні килим краще замовити - питання переваг, виходячи зі свого смаку та розрахунку вартості.

Асортименти килимів RUBIN home

Асортимент інтернет-магазину килимів включає:

  • килими іранського виробництва,
  • турецькі килими.

Здавна турецькі килими вважалися еталоном якості та символом багатства. Все тому, що виробник відповідально підходить до вибору сировини та застосовує вдосконалені технологічні процеси виготовлення килимів. При правильному догляді натуральні килими та синтетичні, у тому числі служать своїм власникам десятки років. Матеріали стійкі до зносу, линяння і не бояться ультрафіолету.

При виборі великих виробів з натуральних волокон рекомендуємо віддати перевагу паласу з коротким ворсом. Так на ньому будуть менш помітні сліди від ніжок столу, стінки шафи та інших меблів. Ну, а вибір кольорів та розмірів не обмежений. У моді природні, натуральні кольори, що гармонують із гардинами, подушками та іншим декором.

У магазині представлені фантазійні та абстрактні візерунки на килимах природних відтінків. Виглядає це ненав'язливо і дуже шляхетно, при цьому не старить приміщення, а робить його сучасним. Вибравши турецькі натуральні килими на підлогу, ви жодного разу не пошкодуєте і переконайтеся, що зробили правильний вибір!

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.