Особливості вибору килиму у зал

image

Бажаєте надати приміщенню нового вигляду? Тоді купуйте килим у зал. Нині у продажу легко знайти моделі, які можуть стати центральним елементом кімнати. В асортименті інтернет-магазину Rubinhome можна знайти сотні моделей від топових виробників. У каталозі представлені турецькі, іранські та багато інших килимів. Оскільки асортимент товарів дуже великий, виникає логічне питання – як підібрати потрібну модель.

На що звертати увагу перед покупкою?

килим у зал

Виріб, який ви вибираєте для залу, має бути практичнішим, ніж для спальні. Зазвичай у такій кімнаті приймають гостей, влаштовують посиденьки. Тому, щоб вибрати відповідний килим у зал, потрібно враховувати:

  • матеріал, з якого він виготовлений;
  • колір;
  • склад;
  • форму декору.

Тільки так можна придбати модель, яка відповідатиме як вашим естетичним уподобанням, так і вимогам практичності.

Обов'язково потрібно враховувати довжину ворсу. Це один із головних показників. Моделі, у яких ворс довгий, виглядають більш стильно та дорого. При цьому за ними потрібно набагато ретельніший догляд. Тож у зал вони стануть не найкращим вибором. Краще звернути увагу на коротковорсові моделі. Їх істотно простіше доглядати. Вони характеризуються тугим плетивом виворітного боку. Завдяки цьому вони служать тривалий термін. Саме тому, вибираючи килим до зали, варто звертати увагу на безворсові моделі. Вони радуватимуть своїм зовнішнім виглядом та тривалим періодом експлуатації.

Специфіка структури килимів

При виборі обов'язково потрібно враховувати і килимову структуру. Вона безпосередньо відіб'ється на практичності, довговічності виробу, його зовнішньому вигляді. Розрізняють такі її види:

  • фризе - характерний довгий і скручений ворс;
  • саксони – короткий стрижений ворс, скручені нитки;
  • петльовий, причому волокна можуть різнитися у плані величини;
  • кат-луп – поєднання різних ниток (розрізаних та цільних).

Найбільш популярними є перші два варіанти. Вони щільні, практичні, довговічні. Саме тому такі килими прослужать довго, збережуть свою привабливість.

Який матеріал вибрати?

килим у зал

Один із головних критеріїв у процесі купівлі – матеріал, з якого виробляється виріб. Саме від нього залежить практичність, експлуатаційні властивості покриття. До складу висуваються дві основні вимоги – він має бути екологічно чистим, а готовий виріб – міцним. Найбільш популярними матеріалами є:

  1. Вовна. Якщо ви вирішили купити килим в зал, виконаний з даного матеріалу, то він, напевно, буде виглядати дуже стильно і дорого. Матеріал пухнастий, м'який, приємний на дотик. Однак для зали це не найкращий варіант одразу з двох причин. По-перше, вовняні моделі коштують дуже дорого. По-друге, за ними потрібен постійний та ретельний догляд. Тому такі вироби найкраще підійдуть для спальні.
  2. Бавовна. Ще один натуральний матеріал, який має незмінну популярність. Його перевагами є висока теплопровідність, гіпоалергенність. Він практичний, невибагливий до прибирання. Єдине, цей матеріал схильний до усадки. Тому, швидше за все, за кілька років доведеться купувати новий килим у зал.
  3. Шовк. З нього килими виходять особливо ніжними та вишуканими. Вони виглядають дорого та стильно. Загалом це непоганий матеріал, але тільки він може втратити свою привабливість під впливом сонячних променів. Тому придбання виробу, виконаного з шовку, зазвичай не виправдовує себе.
  4. Поліамід. Синтетичний матеріал, з якого дедалі частіше виготовляються килими для зали. Його головними перевагами є висока практичність, еластичність. Вироби, виконані з нього, виглядають дорого та стильно.
  5. Поліпропілен. На даний момент даний матеріал є найбільш затребуваним для виробництва. З нього виходять гладкі моделі з ідеальною структурою. Поліпропілен також добрий тим, що протидіє накопиченню пилу, бруду. Тому догляд за килимами, виконаними з цього матеріалу, буде дуже простим.

Оптимальним буде вибір виробу, створеного із синтетичних та натуральних волокон. Воно виглядає стильно, є практичним і не потребує особливих умов догляду.

Зовнішнє оформлення

Ще один фактор, на який обов'язково слід звертати увагу, – зовнішнє оформлення. Зараз легко знайти килим у зал не лише різної форми, а й варіанта декору. Найбільш популярними є:

  1. Вертикальні смуги. Моделі з таким декором стануть вдалим вибором для тих, хто хоче візуально розширити приміщення, зробити його більш просторим. Причому чим контрастніші смуги – тим сильніший ефект. Такий варіант декору простий та мінімальний, тому стане вдалим вибором для кожного.
  2. Градієнт. Він зробить довгу і вузьку кімнату пропорційнішою.
  3. З масивним візерунком. Якщо ви хочете незвичайний килим на підлогу, тоді обов'язково зверніть увагу на такі моделі. Втім, занадто великий та строкатий малюнок сподобається далеко не кожному, це також потрібно враховувати.

При виборі також не варто забувати про форму та розміри виробу. Важливо, щоб він пропорційно співвідносився з параметрами кімнати. У вітальню невеликих розмірів можна придбати маленькі моделі. Наприклад, їх можна використовувати під журнальний столик.

Де придбати якісні вироби?

Бажаєте придбати якісні та сертифіковані моделі? Тоді обов'язково відкривайте каталог нашого інтернет-магазину. Тут кожен може знайти доріжки або килим у зал. Каталог регулярно оновлюється та поповнюється актуальними покриттями для підлоги.

Тепер ви можете в онлайновому режимі оцінити всі доступні пропозиції, вивчити їх і купити все необхідне. У продажу товари різних кольорів, розмірів, матеріалів виготовлення. Завдяки цьому кожен може знайти оптимальний варіант для себе. Придбати килим у зал легко в режимі он-лайн. Достатньо зробити всього кілька кліків, щоб замовити товар. У нашому інтернет-магазині покупців чекають величезний вибір виробів та регулярні знижки.

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.