Пухнастий килим

image

Вибрати пухнастий килим – найкраще рішення для облаштування кімнат вашого будинку чи квартири. Виріб із довгим ворсом подарує багато приємних емоцій домочадцям та гостям, додасть затишку, прикрасить приміщення. Крім того, ворсистий виріб зігріє ноги навесні чи восени, коли немає опалення. Проте чи всі кімнати воно ідеально впишеться і як правильно вибрати пухнастий килим? Пропонуємо разом вивчити ці та інші питання щодо килимових покриттів із ворсу. Обговоримо види килимів для різних приміщень, вивчимо асортимент, а також дізнаємося, які виробники варті уваги.

Способи виробництва килимів та їх види по довжині ворсу

Килими були популярні завжди, зараз вони теж модні. Так, і складно відмовити собі в такому задоволенні, як тепла підлога. Особливо затребуваний так званий пухнастий килим, найпопулярніший колір - Біж, слонова кістка. Зовні вироби таких відтінків нагадують траву або пухнасту вату, а тактильно створюють відчуття невагомості у просторі. Багато хто прагне купити пухнастий килим , щоб ходити по ньому босоніж, м'яко потопаючи ступнями, або сидіти, проводячи час за сімейними вечорами.

Виробляють килими з довгим ворсом на ткацькому верстаті або вручну. У другому випадку виготовлення килима займає понад 2 тижні. Це копітка робота над шедевром із натуральних волокон, який може зробити інтер'єр приміщення оригінальним та стати вишуканим доповненням декору.

vors-1

Є різне плетіння, довжина та структура ворсу також різняться між собою:

  • килими на підлогу без ворсу – не пухнасті, наприклад, велюрові;
  • коротковорсові – ворс у межах 5 мм;
  • із ворсом середньої довжини до 15 мм;
  • довговорсові - пухнастий килим із ворсом до 10 см.

Килим підбирається згідно з перевагами господаря квартири чи будинку. Однак не варто забувати, що чим вище пухнастість килима, тим більше вам доведеться доглядати такий виріб, стежити за ним і вчасно чистити щадними засобами. Якщо все робити правильно, якісний атрибут вашого будинку завжди радуватиме око.

Кухня

Деякі господині не проти на кухні постелити килим білий, пухнастий , облагородивши тим самим приміщення і прикрасивши його. Доводити, що це дурна витівка, не станемо, проте рекомендуємо поміняти своє рішення, навіть якщо генеральне прибирання проводиться щодня. Якщо купувати пухнастий килим для кухні, то темних відтінків і з середньою довжиною ворсу. Деколи одна крапля жиру здатна зіпсувати річ, якщо відразу не почистити. Безворсовий або коротковорсовий килим ідеально підійде для їдальні чи кухні, адже це місця постійного прийому їжі.

 

Ванна кімната

Після ванни і душу дуже приємно ставати на пухнастий килим . Хоча у питанні вибору даних виробів думки покупців розходяться. Одні воліють коротковорсові килимки для ванної кімнати, інші лише пухнасті. У будь-якому випадку сушити і ті, й інші доведеться, особливо якщо вони прогумовані знизу.

Передпокій

Ця кімната покликана створювати настрій та зустрічати гостей. Килимок у прохідній кімнаті повинен бути в міру яскравим, ненав'язливим забарвленням. Можна постелити будь-який немаркий килим невеликого розміру, що підходить по стилістиці всієї квартири, оскільки коридор з'єднує ще кілька кімнат. Великий і пухнастий килим немає сенсу використовувати, тому що цей елемент інтер'єру часто доведеться чистити.

Спальня

Царство Морфея - ідеальне місце для наявності килима з довгим ворсом. Варто віддавати перевагу натуральним матеріалам природного походження та довгому ворсу. Перш ніж придбати килимок пухнастий , визначтеся із загальною колірною гамою приміщення і вибирайте килим з аналогічним малюнком, таким як на шторах і подушках. Підійдуть однотонні килими шеггі, можна "приміряти" для спальні та скандинавський стиль.

Вітальня

Ремонт у залі плануйте з урахуванням усіх елементів декору. А якщо пухнастий килим купується, щоб оновити інтер'єр, обов'язково враховуйте поєднання візерунка та малюнка на шторах та диванних подушках, оббивці, інших елементах та декораціях. У тренді геометричні візерунки у вигляді кіл, смуг, овалів, квадратів. Приголомшливий вплив на гостей зробить килим із абстрактним малюнком. Наприклад, у вигляді крапель, стилізованих під бризки фарби.

Для вітальні підійде м'який пухнастий килим , особливо, якщо господарі воліють м'якість і пухнастість у всьому, однозначно такий килимок додасть затишку. Однак його доведеться частіше чистити, адже у вітальні забруднення неминучі. Завдяки мобільності килима, на відміну від ковроліну, його можна легко очистити самому або віддати в хімчистку.

Дитяча ігрова кімната

Ось де пухнастий килим впишеться ідеально. Тут йому саме місце, форма значення не має, а ось про склад потрібно заздалегідь подбати. Якщо у дитини немає алергії, можна постелити килимок із натурального матеріалу або зітканий із синтетичних та природних волокон. Як правило, основа в таких виробах синтетична, а ворс із вовни, шовку чи навпаки. Ці два види матеріалу чудово поєднуються. Однак виробники класифікують килими не за основою, а саме за ворсом.

Переваги довговорсових килимів та їх вибір у RubinHome

Магазин пропонує солідний вибір килимів, серед них турецькі килими , пухнасті, різноворсові з найрізноманітнішими кольорами. Якість таких килимів доведена часом та відгуками споживачів, які знову і знову повертаються за покупкою та рекомендують RubinHome своїм знайомим.

vors-2

Плюси килимових покриттів із довгого ворсу в наступному:

  • комфорт, м'якість та затишок;
  • практичність – за виробами легко доглядати, вони мобільні та не створюють клопоту;
  • краса та багатий вигляд, натуральні матеріали;
  • легке чищення килимів з пухнастого хутра – досить раз на тиждень пилососити та раз на місяць обробляти спеціальним засобом;
  • великий асортимент кольорів, форм та розмірів;
  • неповторні візерунки та переплетення ниток, характерні лише для турецьких та іранських килимів.

Якщо хочете придбати килим пухнастий високої якості за доречними цінами, обов'язково відвідайте спеціальний магазин. На сайті вас чекають зручна навігація та ввічливі менеджери, які допоможуть зробити вашу кімнату неповторною.

Популярні новини

Тренди в килимах на 2024 23.01.2024
Тренди в килимах на 2024

Раді вас вітати у світі інтер'єрного дизайну, де кожен елемент грає ключову роль у створенні затишку та гармонії. Сьогодні ми поговоримо про невід'ємну частину кожного приміщення – килим на підлогу. Захоплюючись сучасними тенденціями дизайну, ми проведемо вас крізь захоплюючий світ трендів 2024 року у сфері килимів

Як обрати овальний килим 23.01.2024
Як обрати овальний килим

Ласкаво просимо до захоплюючого світу овальних килимів, де елегантність зустрічається з комфортом і створює неповторний акцент у вашому приміщенні. Коли розглядаєте вибір килима для свого простору, овальна форма може виявитися чудовим варіантом, додаючи неповторний шарм та гармонію.

Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів 11.12.2023
Скандинавський килим — новий тренд у світі килимів

Скандинавський стиль в інтер'єрному дизайні завоював популярність в усьому світі завдяки своїй простоті, функціональності та невимушеній красі. Його основні принципи — це використання природних матеріалів, мінімалізм і підкреслення світла та простору.